Interview_ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗΣ

Studdle: Μια ελληνική εφαρμογή… για φοιτητές!

Φοιτητές, φοιτήτριες πάσης σχολής και παντός εκπαιδευτικού ελληνικού ιδρύματος, δώστε προσοχή! Μήπως είστε από τα άτομα που ρωτάτε συνεχώς περί προγραμμάτων μαθημάτων κι εξεταστικής, τηλεφώνων, ωρών γραφείου καθηγητών, τελευταίων ανακοινώσεων και περιμένετε κρεμασμένοι μπροστά από τις οθόνες σας μέχρι να βρεθεί κάποιος να σας απαντήσει; Ή πάλι μήπως είστε η άλλη κατηγορία φοιτητών που αναρωτιέστε για ποιο λόγο οι ερωτούντες δεν ψάχνουν μόνοι τους να λύσουν τις απορίες τους μπαίνοντας στα sites της σχολής και γεμίζουν με ερωτήσεις κι ενημερώσεις τα groups στο facebook; Τέρμα τα προβλήματα, οι εκνευρισμοί μα και οι απορίες.

Η νέα εφαρμογή που θα σας λύσει τα χέρια, μετρά μόλις μερικούς μήνες από την δημιουργία της, και το όνομα αυτής “Studdle”. Ίσως την έχει πάρει το μάτι σας στον διαδικτυακό χώρο, ίσως πάλι όχι. Εάν θέλετε να γλυτώσετε χρόνο και να ενημερώνεστε για τα πάσης φύσεως θέματα που αφορούν την σχολή σας –και δεν απευθύνομαι μονάχα στις αθηναϊκές σχολές, αλλά και στα επαρχειακά τμήματα- τότε ήρθε η στιγμή να κατεβάσετε την εν λόγω εφαρμογή, είτε έχετε iphone είτε κινητό με λογιστικό android.


Ο εμπνευστής της Δημήτρης Κανέλλης, μιλάει στο flust.gr και εξηγεί τι ακριβώς είναι το Studdle και πώς λύνει τα χέρια όλων (εμάς) των φοιτητών!

Ποιοι οι εμπνευστές της εφαρμογής Studdle, με τι ασχολείστε και πόσο οργανωτικοί χαρακτήρες (χαχα!) πρέπει να είστε για να εμπνευστείτε μία τέτοιου είδους εφαρμογή;

Ο εμπνευστής της εφαρμογής είναι ο Δημήτρης Κανέλλης, ωστόσο μια τέτοια εφαρμογή θα ήταν δύσκολο να έχει υλοποιηθεί από ένα μόνο άτομο. Γι’αυτό και την ομάδα πλαισιώνουν οι Δημήτρης Τσιγουρής, Αποστόλης Σταματιάδης, Αντώνης Κορκοφίγκας, Γιώργος Μαυρομμάτης και η Χρύσα Κοκκόση.

Τι ακριβώς είναι αυτή η εφαρμογή; Πότε εμφανίστηκε στο ευρύ κοινό και αφορά τους φοιτητές σε όλη την Ελλάδα, από ΑΕΙ ή και ΤΕΙ και σε οποιαδήποτε σχολή κι αν φοιτούν; Υπάρχει σε λογισμικό και IOS και Android;

Το Studdle έχει ως σκοπό να φέρει τη σχολή σου στο χέρι σου. Δηλαδή όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται ένας φοιτητής να είναι διαθέσιμες μέσω του Studdle στο κινητό του. Το Studdle κυκλοφόρησε τέλη Φλεβάρη και υποστηρίζει όλες τις σχολές της Αθήνας, τα ΑΕΙ Θεσσαλονίκης καθώς και το Πανεπιστήμιο Πατρών. Ωστόσο, κάθε μήνα ενσωματώνονται και νέες σχολές μέχρι να καλύψουμε όλη την Ελλάδα. Κυκλοφορει σε λειτουργικό iOS και Android.

Μέχρι στιγμής πώς έχει πάει σε θέμα διακίνησης και κοινοποίησης, η εφαρμογή; Τι σχόλια λαμβάνετε από τους φοιτητές που την χρησιμοποιούν;

Η εφαρμογή πάει αρκετά καλά από θέμα κοινοποίησης καθώς πλησιάζουμε τους 10.000 χρήστες. Λαμβάνουμε αρκετά θετικά σχόλια από τους φοιτητές καθώς και πολλές ιδέες για τι εξτρα λειτουργίες να βάλουμε. Τα πιο πολλά αρνητικά σχόλια που λαμβάνουμε είναι κυρίως από φοιτητές που δε βρίσκουν τη σχολή τους δυστυχώς αλλά αυτό είναι κάτι που θα διορθωθεί σύντομα!

Πώς θα μπορούσε κανείς να στηρίξει το εγχείρημά σας; Είτε είναι φοιτητής, είτε είναι κάποιος φορέας, κάποια εταιρία κλπ. Θα σας ενδιέφερε κάποια συνεργασία ή κάτι περαιτέρω;

Θα μας ενδιέφερε κυρίως κάποιος φοιτητής καθώς η εφαρμογή φτιάχτηκε γι’αυτούς. Μας νοιάζει να λαμβάνουμε feedback και τη γνώμη των χρηστών μας για να ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση πρέπει να πάμε. Επίσης, μας ενδιαφέρει η συνεργασία με τις σχολές ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε όλες τις λειτουργίες που χρειάζεται ένας φοιτητής.

Στην Ελλάδα πόσο εύκολο είναι για τα νέα παιδιά να εμπνευστούν, να υλοποιήσουν την ιδέα τους και να την προωθήσουν χωρίς να έχουν ουσιαστικά κάποια στήριξη από κάποιον συνεργάτη του χώρου ή κάποια εταιρία;

Είναι αρκετά δύσκολο καθώς μεγάλη μερίδα νέων πιστεύουν πως “αυτά γίνονται μόνο στην Αμερική”. Ωστόσο δεν είναι ακριβώς έτσι. Σίγουρα, στην Ελλάδα λόγω και της κατάστασης των τελευταίων χρόνων όλα έχουν γίνει πιο δύσκολα και η όρεξη έχει χαθεί αλλά αν κάποιος προσπαθήσει αρκετά δε θα βγει χαμένος.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που συναντήσατε καθόλη την διάρκεια της εφαρμογής;

Σίγουρα η απόσταση καθώς μερικά μέλη της ομάδας δούλευαν από το εξωτερικό και ήταν δύσκολο να συντονιζόμαστε.

Ποιος ο νονός ή η νονά της εφαρμογής; Τι σημαίνει studdle;

Το όνομα προέκυψε μετά από αρκετή ώρα brainstorming με μια φίλη μας. Θέλαμε κάτι που να εμπεριέχει τη λέξη student αλλά να μη σημαίνει κάτι απαραίτητα. Παίζαμε γύρω από λέξεις όπως το google, doodle και καταλήξαμε στο Studdle!

Πώς σκέφτεστε μελλοντικά να εξελίξετε την εφαρμογή; Έχετε κάποια σχέδια για το πού θέλετε να φτάσει ή πώς να χρησιμοποιηθεί;

Έχουμε αρκετές ιδέες αλλά έχουμε λάβει και πολλές από τους φοιτητές, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Πιστεύουμε πως δεν υπάρχει όριο για το που μπορεί να φτάσει και υπάρχουν τόσες πολλές ιδέες για εξέλιξη όπως να υπολογίζει βαθμό πτυχίου ή να χρησιμοποιηθεί για ανταλλαγή σημειώσεων.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.studdle.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/Studdle.gr

Πρωτοδημοσιεύθηκε στο www.flust.gr.

© 2024 Christina Kal*